News

Jamen tjenare bloggen. Helgen har sett ut sa som att vi var som vanligt pa parkitekn i fredags, dar Doc tvingade oss presentera oss sjalva i mick framfor alla internationella studenter pa CPUT. Wie, jattekul, verkligen. Jag kunde saklart inte ens halla micken framfor munnen utan istallet lite over axlen, fintdar sanna, hehe. Vi hade dessutom kondomorgie och packade over 1000 zippasar med tre olika kondomer, en svart en vit och Choice. Sedan drog vi till Century City mall for att shoppa lite, kakade 2 Cheese och en chokladmilkshake pa Donken, det vanliga. Sedan fyndade jag mig lite smatt och gott. Sugen pa att tatuera mig, men vi far se hur det blir med den kakan. Igar(lordag) akte jag och min bror Dave i en jattetrang taxi till stranden. Oh stranden, assoft. Fick en hjartattack och trodde jag skulle bli ranad igen, men snubbarna ville bara ha cigg, hehe. Harhjarta. Fick en smula farg och badade i kalla atlanten, sedan hem for att fixelifixa lite och ut och dansa. Elli har varit forkyld sa hon stannade hemma. Jag och Dave motte upp Julia, Massoud och Joel pa en gaybar. Satt dar och chillade och gick sedan till nasta. Juste taxiresan dit var ju inte kul, taxisarna som vi brukar ta slutar ga kl 9, sa da far man aka med snalla security snubbar och hitta en Cocoroachtaxi, som sa kallade. Asdyrt och skitlaskigt. Han korde in i allt man kunde kora in i, mestadels trottoarkanter. sedan holl han pa att kora pa en gravid kvinna, da vare nog for mig och innan vi ens va framme sa jag fint att du kan fan slappa av oss har. Vi gick hursom till en annan gaybar och hej killar! woho, dar stod dom och dansade i tajta kallingar pa bardisken. Inte helt fel, hehe. Sedan vidare till longstreet. bagdad Cafe, fullt och mysigt som vanligt och sen Zula Bar, hallelujha dubstep igen. Och om vi dansade. kunde dansat hela natten! Skulle mott upp Mattias fran jobbet men vi lyckades ga om vanrandra hela tiden. Sen vid tre fick vi aka med Julia o co. snalla chaffis hem. Kom i sang vid fyra och upp igen kl atta. Mote i Observatory med klassen kl 10. Kul, men det gick bra, fast man inte dricker blir man typ bakis, inte sa vart. Har hursom vart dar idag och det var kanske hur kul somhellst och traffa alla for forsta gangen pa 2 veckor. At sushi och pratade om tredje veckan pa praktiken. Ska vara kvar pa varan Guldorganisation. Sedan drack jag varldens goaste chokladmilkshake och var for chicken for att ga in och heja pa en viss person pa Green Elephant. Men hej, vi ska ju bo dar nasta helg sa har tid att traffa han, hehehehe. Nu ska jag traska och kopa cigg pa laskiga 7eleven och sova. FRED

bostadansokan

ja hej! har inte hort av mig pa ett tag, har haft fullt upp, jag och Elli kan val vara experter pa att ta vara pa den lilla tid vi har kvar har. Imorrn tankte jag gora mig det roliga nojet att kolla bostadskoer, hehe. Fan va jag langtar, kan knappt barga mig tills jag ska borja jobba arslet av mig och komma narmare mitt mal. Langtar lite hem nu, just for att hinna med allt och soka universitet hit och jobba och ja  sedan flytta hit. Tvivlar inte en sekund pa min plan, i januari bor jag har och pluggar. Sa ar det bara. Vi har hursom suttit en del pa kontoret den har veckan, Elli har dragit pa sig en forkylning som jag ocksa kant av, svart att inte bli sjukt nar vi umgas 24 javla 7. Fast det gar ingen nad pa oss, fan sa kul vi haft. Juste i tisdags var vi pa ett av campusen har, dar hade dom varsta foredraget om HIV/AIDS sjalvaste halsoministern var dar och pratade, grymt! en kand sangerska harifran som lever oppet med HIV sjong, sjukt vackert. Bara for att jag antligen sitter ner vid datan lite, kan jag inte komma pa allt vi gjort den har veckan, sa ja det kommer kanske senare. Ar sa sjukt uppe i varv hela tiden, snart aker vi harifran! Hade jag kunnat stanna att jag gjort det pa ett ogonblick. Det ar underbart har, tals att sagas igen, har fan aldrig vart sa har lycklig i hela mitt javla liv, truth speaking. Fan det har ar mitt place to be, fuck sverige. Na nu are val dags att rora pa sig och hoppa i sang, en dag till imorrn va!
FRED


sick

okej, har mycket att beratta om gardagen. Det borjade med att kliva upp lika tidigt som vanligt for att sedan bege sig till CPUT for workshop med HIV\AIDS Unit. Var dar och det var riktigt bra, fick god mat och larde oss tom litegranna. Efter det drog vi hem, gjorde oss ordning for att sedan ga ut och dansa. Sa vi bestamde oss for att dra till Blueberg som ligger en bit harifran, Mattias fran jobbet va lite tidigt sa fick stressa en bit, gick och motte upp han och ringde den "sjyssta" taxisnubben som vi fatt nr till, jag kommer inom fem min hade han sagt, haha yeah right. Sa vart det ju inte alls, sa vi fiskade efter en ny taxi, blev inget heller. Till slut fick vi aka med en buss gratis till Kanalwalk for att hitta en taxibuss dar, nepp dom hade slutat ga, sa Elli fixade sa vi fick aka till en mack med Security snubben, sen dar vare en helt vanlig snubbe som skjutsade in oss for 50r per skalle, dyrt. Men det slutade med att vi hamlade pa Longstreet. Oh! Dar kan vi snacka om partygata, fan fest overallt. Vi borjade med att ata pa ett soft stalle, sen gick vi till Stones, dansade lite, senare vidare till Joburg VIP men det var for dyrt sa vi svangde in pa Bagdad Cafe och javlar dar snackar vi om litet, men sjukt nice! sedan gick vi till ZoloBar, kan ju vart det basta vi gjorde pa hela kvallen, Dubstep och bas sa hela kroppen vibrerade, jag var overlyklig, dom andra inte alls. Hehe. Dansade arslet av mig och drack asmycket cola, sedan gick vi tillbaka till Badgad och dansade tills dom stangde. Traffade massa skona manniskor och bara levde. Vi kom hem vid fem, sex imorse och sov till tva, skulle gatt till stranden men vart Chinatown och handla lite kyckling som vi sedan at pa en bank. Har kan ja ju lova att dom har varldens basta kyckling! Har dessutom en fin plan sa i December iar, tar jag och mickis vart pick och pack och flyttar hit, overlycklig, kommer bli sa javla nice!


Kommer inte, vill inte, kan inte

Fredagskvall har i kapstaden och den utspelas pa det lilla intrenetcafet som ligger ett stenkast fran varat hus. Pa vagen hit horde jag pa riktigt en Nyckelfagel som vred upp varlden. Lite smanostalgisk sahar om kvallarna. Imorrn ska vi pa workshop med jobbet sa det blir upp tidigt igen, men sen sa, ja da ska vi ut pa aventyr for forsta gangen i sydafrika, vi ska dansa, vara vackra och leva lite mer an vanligt. Vill bjuda ut en fin sak men vi far se, dom tva tyska snubbarna pa jobbet ska nog med och Dave fran familjen vi bor i. Harligt med lite avslappning, vi har inte gjort annat an jobbat arslet av oss sen vi borjade, men det ar skont att verkligen jobba pa, finns sa mycket att tanka pa om man inte har nagot att gora. Pa sondag ska vi till stranden, SKA, hehe. Om det blir fult vader, vilket jag inte tror, ska Elli fixa sitt har, ja det tar sisadar 5-6 timmar, hehe. Men far val fixa en liten dejt tills dess kanske, na vi far se. Ja, jag tror aldrig jag har haft san inspiration till att mala och skapa som har, det ar helt sjukt, nar vi bodde pa ett backpackstalle som hette Green Elephant sa malade jag konstant tre fyra kvallar i rad. Ska jag va arlig har jag nog aldrig fatt sa mycket komplimanger for mina teckningar ever, tom snubben som va designer ville ha en av dom, sjukt och kanske hur kul somhellst. Jag ska soka universitet har till Januari nasta ar, man soker altsa langt i forvag, ska prata med en studievagledare nan dag, nu maste jag bara bestamma vad jag vill plugga, funderar pa design och arkitetktur eftersom det flodar sa bra harnere, men journalism vager ocksa ganska hogt. Vi far se.



Keep up

Har ingen aning om hurfan vi orkat med allt vi gjort dom har dagarna, idag var vi pa belleville nurse university igen, 130 peeps som testade sig, forsta gangen vi hade nagra som testade sig positiva, bladdrade genom papprerna som vanligt och blev helt plostligt chockad, fros till, na fyfan vilken kansla, blir sa javla ledsen och tank att det var en av dem fina manniskorna vi nyss pratade med och skrattade med, fyfan. Sen var vi pa century city mall igen, kom hem runt nu, assent, full ganga hela tiden, har inte ens en enda rast, men det ar skont att grava ner sig i arbete. Imorrn ska vi till ett annat collage och testa mer, hoppas ingen testas poisitivt! Och tanka va imorrn ska vi inte gora ett skit efter jobbet, bara slappa okej kanske aka till stranden, men det ar ju som att slappa. 
 
Och du, jag orkar inte, du far mig att ma sa javla daligt, vet inte vad jag ska ta vagen, kan inte lata bli att svara. Klart som fan att du inte har nagon, det blire sa nar man super bort varenda javel som nagonsin alskat dig, du kan fan inte ringa din dotter i fucking javla sydafrika och saga att du ska forsoka halla dig vid liv tills man kommer hem, man kan fan inte gora sa, det ar inte rattvist. Vax upp ta lite ansvar forfan, du hade fan aldrig hamlat sa djupt i skiten som du ar nu om du gjort andra val, du har ingen annan att skylla an dig sjalv och det ar du bara du som kan fixa dethar. Nu vill jag verkligen inte hem, FAAN. somsagt nar saker gar bar gar allt annat rakt at helvete. 


Amazing

Dagen borjade sjukt tidigt upp kl 6.00 taxivan till taxiranken, som jag aldrig gillat sarskilt mycket, mitt i capetown med tusen manniskor jamnt, sedan en prommis till CPUT, darifran med bil till Bellellive, Nurse University for HIV testning hela dagen, vi skotte registreringen, 81 manniskor totalt testade sig, jag och Elli ocksa.  I know my status, do you? Imorrn ska vi dit hela dagen igen, skont att gora saker. Ska till ett fangelse nagon dag ocksa, maste dessutom borja pa varat projekt som vi ska sammanstalla och ge till varan superstressade chef, som dessutom ar indier och gor sa att vara personalmoten verkar tagna direkt ur en tvshow, haha. Sen efter Belleville bar det av till century city mall, som kanske ar hur stort somhellst och hade allt, verkligen allt! Fran  varldens mysigaste tystaste lugnaste plats vid vattnet till tusentals affarer och saker overallt som skrek kop mig! sa nu har jag tva favvostallen, lionmountains butt nar det ar morkt och staden lyser och stallet vid vattnet i century city mall. imorrn ska vi kanske dit igen och pierca oss, harligt! Juste vi bor ju med Linda och Dave, Dave foljde oss till CPUT imorse sa vi skulle hitta sedan vantade han kvar hela dan  kapstaden for att visa oss hem, kan ju va varldens snallaste kille, han bor hemma for att hjalpa sin mamma som har diabetes och han kanner verkligen alla har i omradet,  ja kanske alla forutom dom tva snubbarna vi pratade med igarkvall som nyss flyttat hit, assjyssta grannar. Peace out!

Lite dittan och dattan

Okej, mitt och Ellis nya hangsatlle har val blivit dethar lilla internetcafet som ligger en liten bit fran varat hus. Idag har vi varit pa green market, kakat fin mat pa en italiensk resturang och akt taxivan helt sjalva. Fyndade lite saker, lite presenter mojhligtvis. Imorrn borjar praktiken pa riktigt, ska bli spannande. Det var nagot jag glomde skriva igar som jag skulle komma ihag till idag men det verkar som om jag glomt det igen, hehe. Minne vah. Men okej jag fortsatter och hoppas det smyger tillbaka till mig. Det finns ett ganksa haftigt tivoli en bit harifran som vi tankte kika farbi nagon dag, hoppas det inte ar allt for dyrt! Juste vadret kanske jag ska skriva lite om, for det mesta hardet varit runt 25-32 grader och soligt, haft nagra dagar med regn och moln sen vi kom till kapstaden, idag var det varmt och skont med mycket sol. Vi ska ta oss till stranden igen ocksa nan dag, fan har mycket att gora innan vi aker. Bara en manad kvar nu ju, blah. Na nu ska jag sluta skriva, bara betalt for en halvtimme och vi maste gora lite lunch till imorrn. Hade gott sverige!

to much


Okej, hej vad det har hant grejer, helt sjukt. gardagen var minst sagt helt sjukt, forsta dagen pa praktiken, alla va sjukt snalla och vi vart varmt valkommnade tror det kommer bli asbra. ar pa ett unversitet, CPUT. HIV/AIS unit. Sedan hem och hanga med klassen Beccys sista dag, sedan gick jag, Massoud och Julia till ett annat hostel en bit darifran som hette Gupsy bar och hangde med skona manniskor, en snubbe berattade fint att han var fran Zimbabwe och skulle skickas tillbaka dit for han hade blivit tagen av polisen, hade riktat en pistol mot en syafrikan pa flyplatsen for sydafrikanen sagt att ni Zimbabwer tar alla jobb, han ville gifta sig med mig for att jag var vit och svenskt, haha fintdar. Sen hem, asdaliga nyheter fran sverige och familjen, traffade en sjysst kille pa Green elephant och var uppe halva natten med han, pratade om allt och inget och varlden. Idag  har jag gatt runt och vart i en anna niva av varlden, helt sjukt trott och deppig, sa har vi flyttat ut darifran ocksa och bor nu hos Linda och hennes son David i ett mysigt hus i ett lugnt omrade som heter Summergreens, asharlig, klockan ar halv nio och jag och Elli kunde tom ga hit till internetcafet sjalva da are ett lugnt omrade va det bor iofs jattemycket studenter har, imorrn blir det in pa green market och traffa lite folk vi lart kanna har. Jag vill verkligen inte hem, vill bunta ihop er gogrisar darhemma och skicka ner er hit, for fan i den har staden ska jag bo till nasta ar, borja kolla utbildningar, kanske ev. har ett lite designerjobb ocksa, nar vissa saker gar daligt gar annat sa javla bra!


Cape Town

I lordags anlande vi hit till Green Elephant, Kapstaden. Var pa stranden igar pa atlanten sidan, det var askallt, men inga hajar, hehe. Jag hoppade bungyn i storm river pa semestern, i fredags vare, kan ju va det sjukaste jag gjort, fick panik. menfan det var vart varenda ore, hur kull somhellst. Vill gora det igen och igen och igen och igen! 106 meter foll man i 120 km/h. Nagon dag har ska vi till table mountain och robber island. Ska bli spannande, pa sondag sa flyttar vi till vara andra vardefamiljer vi kommer bo hos under praktiken och pa fredag ska vi halsa pa varan praktik, sjukt taggad pa att komma igang! har dragit pa mig magkatarr men hitta samma medecin som i sverige sa snart ar den borta! Idag hare varit skitvarmt men har mest hangt har, va ute till affarn bara. Nu ska jag ut och umgas med folk och njuta av varmen, horde att det varit -40 i sverige. FRED!


RSS 2.0